15. ledna 2018

Nově v knihovně 20




























Máme doma takovou malou vánoční tradici. Každý rok si pod stromeček nadělíme minimálně jednu knihu (a taky řasenku, ale to je vedlejší). Asi jsem byla opravdu hodná, protože letošní Vánoce byly na knižní dárky vskutku bohaté. Dostala jsem rovnou tři. A hned otevřeně přiznávám, že jsem si je všechny vybrala sama. Jednoduše nemám moc v lásce překvapení. 

První z novinek jsem objevila díky Knihy Dobrovský. Na konci listopadu dostali členové klubu možnost pořídit si 2 bestsellery za téměř poloviční cenu. Zaujala mě anotace Historie včel od Maji Lunde. Takže kdo by téhle příležitosti odolal. 

Zbývající přírůstky pochází z pera jedné autorky. Kylie Scott se u nás proslavila sérií Stage dive o partičce čtyř rockerů. V zahraničí jí vyšlo i pár dalších knih. Mezi nimi například právě dvě dnešní novinky. Dirty a Twist –  volné pokračování Stage dive, které se zaměřuje na Vaughana (známého z Rockového polibku) a jeho partu přátel. Bohužel, nevypadá to, že by se u nás chystal jejich překlad. Takže nezbývalo nic jiného, než si je pořídit v angličtině. 

P.s.: Jak nejspíš víte z předchozího článku To nejlepší 2017Dirty už mám přečteno a brzo se můžete těšit na mini recenzi.:) 




Historie včel - Maja Lunde


William je zklamaný biolog a obchodník s osivem, žijící v Anglii roku 1852. Právě se chystá postavit zcela nový typ úlu, který jemu i jeho dětem zajistí čest a slávu. George je včelař, žijící v USA roku 2007 a jeho farma bojuje o přežití. On ale doufá, že jeho syn bude pro farmu spásou. Tao žije v budoucnosti v Číně, v době, kdy již včely vyhynuly. Pracuje na ručním opylování. Víc než cokoli jiného chce pro svému synovi zajistit vzdělání, aby měl lepší život, než je ten její. Historie včel je román o vyhynutí včel. Všechny tři příběhy se navzájem prolínají, setkává se zde minulost, přítomnost i budoucnost. 




Dirty - Kylie Scott


The last thing Vaughan Hewson expects to find when he returns to his childhood home is a broken hearted bride in his shower, let alone the drama and chaos that comes with her.
Lydia Green doesn't know whether to burn down the church or sit and cry in a corner. Discovering the love of your lofe is having an affair on your wedding day is bad enough. Finding out it's with his best man is another thing all together. She narrowly escapes tying the knot and meets Vaughan only hours later.
Vaughan is the exact opposite of the picture perfect, respected businessman she thought she'd marry. This former musician-turned-bartender is rough around the edges and unsettled. But she already tried Mr. Right and discovered he's all wrong - maybe it's time to give Mr. Right Now a chance.
After all, what's wrong with getting dirty? 




Twist - Kylie Scott


When his younger brother loses interest in online dating, hot, bearded, bartender extraordinaire, Joe Collins, only intends to log into his account and shut it down. Until he reads about her.
Alex Parks is funny, friendly, and pretty much everything he's been looking for in a woman. And in no time at all they're emailing up a storm, telling each other their deepest darkest secrets... apart from the one that really matters.
And when it comes to love, serving it straight up works better than with a twist.


1 komentář:

  1. Moc pěkné nové kousky :) Škoda že Dirty a Twist asi nebude v češtině, také mě lákají :) Asi mi nezbude nic jiného než si je pořídit v angličtině:)

    OdpovědětVymazat