21. ledna 2018

Dirty






Autor: Kylie SCOTT

Originální název: Dirty

Nakladatelství: Pan Macmillan 

Vydání v ČR: nevyšlo 

Počet stran: 288 

Žánr: romantika 







Anotace: 
To poslední, co Vaughan Hewson očekává, že najde po návratu do domu svého dětství, je nevěsta se zlomeným srdcem v jeho sprše, natož drama a chaos, které s sebou přináší. 
Lydia Green neví, jestli má raději spálit kostel do základů nebo sedět někde v koutku a brečet. Odhalit ve váš svatební den, že láska vašeho života má aférku je dost zlé. Zjistit, že má aférku se svým svědkem, to je úplně jiná věc. Lydia těsně unikne tomuhle svazku a jen o pár hodin později potká Vaughana. 
Vaughan je přesný opak dokonalého muže, respektovaného businessmana, kterého si Lydia chtěla vzít. Tenhle bývalý muzikant, momentálně barman, je drsný a nestálý. Ale ona už zkusila Pana Pravého a zjistila, že to bylo celé špatně - možná je načase dát šanci Panu Právě Teď.
Nakonec, co je špatného na tom, trošku si zahřešit?  
(Vlastní amatérský překlad, oficiální anotaci  v angličtině najdete TADY.)


Recenze:
Kylie Scott si mě získala ve chvíli, kdy u nás začala vycházet její rocková série Stage Dive. Třetí díl s názvem Rockový risk jsem si úplně zamilovala. Bohužel to v současnosti nevypadá, že by byl plánovaný překlad jejích dalších knih. Takže mi nezbylo nic jiného než se pustit do čtení v angličtině.
 
"Do you believe in crazy at first sight?" - Lydia

Lydia nemá zrovna nejlepší den. Těsně před tím, než se má vydat k oltáři, jí v telefonu přistane video, které obrátí všechno vzhůru nohama. Její milovaný nastávající si to v něm rozdává...se svým svědkem. Co může v takové situaci udělat? Utéct (to je mimochodem skvělá scéna). Nejbližší úkryt objeví domě Vaughana - bývalého muzikanta, který se právě vrátil do svého rodného města. Jaké je jeho překvapení, když ve vaně najde neznámou uprchlou nevěstu. 
Vaughan ani Lydia neplánují ve městě zůstat dlouho, takže proč si trošku neužít. 

"Just friends having sex. Nothing more." - Lydia

Všechno dění sledujeme z perspektivy Lydie, která se díky zrušené svatbě ocitla z hodiny na hodinu bez práce i bez domova. Na pár dní se tedy stane Vaughanovou spolubydlící. Příběh je perfektní. Ani na chvíli jsem se u čtení nenudila. Nezaznamenala jsem žádná hluchá místa, ani přehnaně detailní popis prostředí. Autorka vás hned na začátku chytí na háček a nepustí. Celou dobu cítíte to napětí zároveň vás svírá i tíživá atmosféraprotože tenhle románek má od začátku stanovené datum spotřeby. Jen konec bych trochu poupravila. 
Když se podíváme blíž na postavy, opět se tu prokázalo, že Kylie Scott dokáže na papíře perfektně vystihnout nejen charakter hlavních protagonistů, ale i chemii mezi nimiZe stránek přímo sálá jiskřivá energie. 

"When something is no longer working, changing your plans is not giving up. It´s not failure." - Lydia

Do čtení jsem se pouštěla s obavami. Přece jen, od knih Kylie Scott hodně očekávám a nemůžu opomenout ani to, že angličtina ne mou nejsilnější stránkou. Nakonec jsem se bát vůbec nemusela ani v jednom ohledu. Úžasně vykreslené postavy ve spojení s důmyslně propracovanou dějovou linkou tvoří téměř dokonalou kombinaci. Dirty je jako kopeček oblíbené zmrzliny v parném letním dniJednoduše skvělá. Moje nová oblíbená romantika. 


Hodnocení:






Mohlo by vás zajímat:

                        
                 Plán                                  Rockový risk                               Se záští



2 komentáře:

  1. Výborná recenze :) Od autorky jsem četla jednu knihu a ta se mi moc líbila, takže se určitě chystám i na další :)

    OdpovědětVymazat
  2. What Is the Benefits of Online Gambling in the United States? - Dr.
    Here are the 10 benefits of online gambling:. · Casino Games 사천 출장샵 · Sports 하남 출장안마 Betting · Horse Racing · Golfing · 울산광역 출장샵 Horse Racing · 경산 출장샵 Other Sports. 계룡 출장샵

    OdpovědětVymazat