16. července 2017

Scotland street






Autor: Samantha YOUNG

Originální název: Echoes of Scotland Street

Série: Dublin street – 5. díl

Nakladatelství: Ikar

Vydání v ČR: 2017

Počet stran: 304

Žánr: romantika





Oficiální anotace:
Shannon MacLeodová měla odjakživa slabost pro drsňáky. Jenže když se do nějakého zamilovala, obvykle skončila se zlomeným srdcem. Mezi jejími nepodařenými vztahy byl zatím nejhorší ten poslední, který málem skončil katastrofou. Když si Shannon najde práci v tetovacím salonu, kde pozná Colea Walkera, nejradši by se otočila na patě a utekla. Je potetovaný, sebevědomý, sexy, okouzlující – a pro ni naprosto nepřijatelný. Cole jí dává od začátku najevo, že ho uhranula, ale Shannon o tom nechce ani slyšet. Přesto ale musí postupně uznat, že pod drsnou slupkou se neskrývá další násilník, ale muž, který si její důvěru zaslouží. 


Recenze:
Dublin street z pera Samanthy Young je jedna z mých oblíbených knižních sérií. Naposledy u nás vyšel autorčin samostatný román s názvem Hrdina. A přestože pro mě byl velkým zklamáním, nedala jsem se odradit, a při nejbližší příležitosti v knihovně rezervovala nejnovější díl série - Scotland street.

"Není nic přitažlivějšího než žena, která si neuvědomuje, jak je úchvatná." - Cole

Tentokrát se příběh soustředí na Cola, Joina bratra, kterého dobře známe z předchozích knih. Snad všechny jsme si ho od prvních chvil zamilovaly a přály mu štěstí po boku jeho spřízněné duše (nebo alespoň u mě to tak bylo). Autorka mu ve Scotland Street přivedla do cesty Shannon, rusovlásku se slabostí pro drsňáky a pevně rozhodnutou nenechat se už nikdy žádným oblbnout. Snaha utéct před minulostí a touha po novém začátku jí přivedla do Edinburghu, před dveře tetovacího salonu INKarnate a vstříc Coleovi, jejímu novému šéfovi se spoustou tetování a proklatě hlubokýma očima.

"Jak jsem si ji prohlížela, došla jsem k závěru, že se ke Coleovi vůbec nehodí. Byla moc mladá, rázná, vyzývavá a příliš, příliš blonďatá." - Shannon

Vůbec nevím, kde začít. Tohle byl propadák. Se vším všudy. Jediným světlým bodem zůstal Cole, který byl (stejně jako předtím) úžasný, okouzlující a vtipný. Co autorka vložila do Colea, to jí ovšem schází u Shannon. Je neuvěřitelně náladová, plná předsudků a všichni jí padají k nohám. Na jednu stranu si chrání své soukromí, a na druhou během chvíle vyklopí velice intimní detail ze svého života osobě, kterou sotva zná.
Dějová linka je na tom snad ještě o chlup hůř. Umělé, nezajímavé, přehnané -  to byla první slova, která mě po dočtení napadla. Přestože se autorka snaží poskládat jednotlivé kousky dohromady, celý příběh působí nedomyšleně. Stejně tak mě zaráží i pojetí vztahu mezi hlavními postavami. I přes veškerou romantiku jim chyběla ta správná chemie. Nepomohly tomu ani leckdy kostrbaté slovní obraty. Těžko říct, jestli to nebylo pouze překladem.

"Opravdu byl milý. To slůvko samo o sobě nepůsobí nijak světoborně, ale lidi tu vlastnost často nedoceňují." - Shannon

Stejně jako v předchozích dílech, i tady se setkáváme s tématem důvěry, nejen ve vztahu. Ovšem u Scotland street autorka ztratila šmrnc, který dříve zvládla bravurně využít. Chyběly mi tu ty chvíle napětí, kdy se zatajeným dechem čekáte, co se odehraje na další stránce. A to je velká škoda.


Hodnocení:



Žádné komentáře:

Okomentovat