2. listopadu 2016

Rockový risk







Autor: Kylie Scott

Originální název: Lead

Série: Stage Dive – 3. díl

Nakladatelství: Baronet

Vydání v ČR: 2016

Počet stran: 344








Oficiální anotace:
Může pověstný rockový zpěvák a svůdník podlehnout lásce?
Jako zpěvák rockové skupiny Stage Dive je Jimmy zvyklý, že dostane cokoli a kdykoli si namane, a život je pro něj jedna velká párty. Velká chyba, která by na jeho kapelu mohla uvrhnout špatné světlo, ho ale konečně probere a Jimmy nastoupí na odvykačku. Tak pozná Lenu, novou asistentku, která mu má pomoct vyhrabat se z problémů.
Lena se nehodlá chytit na řečičky svého sexy nadřízeného a je odhodlaná udržet jejich vztah v profesionální rovině, přestože to mezi nimi jiskří. Když ji Jimmy zažene do kouta, dojde mu, že možná ztratil to nejlepší, co ho kdy potkalo.
Dokáže svoji tvrdohlavou asistentku přesvědčit, aby zariskovala a poslechla, co jí radí srdce?


Recenze:
Rockový risk jsem přečetla už před nějakou dobou, jenže znáte to. Stále není čas na napsání recenze, a čím déle to trvá, tím víc se vám příběh vytrácí z paměti. Poslední říjnový den vyšel závěrečný díl téhle rockové série – Rockový polibek. To byla pomyslná poslední kapka. Takže jsem si udělala pohodový víkend a znovu se ponořila do lovestory Leny a Jimmyho.

"Myslím, že si za ty lži začnu účtovat příplatek. Někdo by měl za tu skvrnu na mojí duši zaplatit." - Lena


V anotaci je v podstatě řečeno všechno. Úplně. Až mě to zpětně překvapuje. Jimmy je případ sám pro sebe. Typický příklad rockové hvězdy – od pití, přes drogy až po děvkaření. Takový obrázek jsem si o něm udělala v předchozích dílech. Každý ale musí jednou dospět, ať už z vlastní vůle nebo, jako v Jimmyho případě, na nátlak ostatních. V Rockovém risku se s ním setkáváme, když už se nějakou chvíli snaží sekat latinu. K tomu mu má, mimo jiné, dopomoct právě Lena. Hlavní náplní její práce je především, obrazně řečeno, „stát neustále Jimmymu za zadkem“ a krotit jeho choutky.

"Nemůžeš ovlivnit, co si myslí jiní, Leno. Když si chtějí myslet to nejhorší, tak si to myslet budou. Nebudu plýtvat energií na to, aby byli všichni na světě spokojení. Na to mám dost práce sám se sebou." - Jimmy


Příběh sám o sobě je nejspíš snadno předvídatelný, to ale ve finále vůbec neškodí celkovému dojmu. Rockový risk totiž stojí zejména na výborně vykreslených postavách. Klobouk dolů před autorčinými schopnostmi. Už od začátku je tu patrná notná dávka napětí. Díky rozdílným povahám si Lena a Jimmy rozhodně nic nedarují. Přestože, nebo možná právě proto, že je Jimmy lehce asociální a sebestředný floutek, si ho dokážete lehce zamilovat. A Lena? Pro silné slovo nejde daleko a okouzlí svou upřímností a dobře mířenou vtipností. Hlavně její zásluhou v příběhu není nouze o zábavné momenty. Mám snad jedinou výtku, start je trošku pomalejší a konec se naopak seběhne až příliš rychle. Stejně jako v předchozím díle, i tady si Kylie Scott chystá půdu pro další knihu – tentokrát s názvem Rockový polibek.

"Ten jeho úsměv, bože můj, ten jeho úsměv. Nejradši bych mu ho setřela z obličeje krumpáčem. Byla bych něžná, věřte mi." - Lena


Rockový risk si troufám označit za (zatím) nejlepší díl z celé série Stage dive. Vzájemné kočkování, kousavý humor a to správné jiskření, div z toho nevzplanou papírové stránky, vás provází od prvních do posledních řádků. Jednoduše příjemně plynoucí příběh, který si rádi přečtete znovu.


Hodnocení:



Mohlo by vás zajímat:

                      
Nejšťastnější dívka na světě                Rockové sólo                      Pátá cesta k pádu 




6 komentářů:

  1. Kdo má rád tento žánr, asi bude nadšený :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Na tuhle sérii se teprve chystám, snad už se k ní brzy dostanu :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.:) Snad nebudeš litovat, myslím, že tahle série je jedna z těch povedenějších.:)

      Vymazat
  3. Nedávno jsem četla Rockovou hvězdu a líbila se mi. I když musím uznat, že tahle sérii skutečně není bez chyb. Ale určitě si přečtu Rockové sólo i Rockový risk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, mouchy se najdou všude. A jak se říká - sto lidí sto chutí.:)

      Vymazat